cum faci bani din instagram

Cum faci bani din Instagram

FBmirelaF - noiembrie 8, 2021

Instagram este una dintre diversele oportunit─â╚Ťi de a face bani pe internet. Cu o medie de aproximativ 300 de milioane de utilizatori zilnic, re╚Ťeaua de socializare Instagram ├«╚Ťi ofer─â multiple metode de a face bani. A╚Öadar, dup─â ce creezi un Instagram profil, po╚Ťi acumula c├ó╚Ötiguri promov├ónd produse, f─âc├ónd post─âri sponsorizate, v├ónz├ónd fotografii unice sau cre├ónd diverse produse fizice sau digitale. ├Änva╚Ť─â din articolul de azi cum faci bani din Instagram!

Cum faci bani pe Instagram ÔÇô de unde ├«ncepi

Cum fac bani pe Instagram? E o ├«ntrebare al c─ârei r─âspuns este c─âutat din ce ├«n ce mai mult. De╚Öi poate p─ârea u╚Öor uneori sau greu alteori, po╚Ťi acumula c├ó╚Ötiguri tentante din activitatea ta pe re╚Ťea. Dar haide s─â vedem cum faci bani pe Instagram. ├Än primul r├ónd, ai nevoie de un cont de utilizator. Po╚Ťi face acest lucru de pe calculator sau laptop sau din aplica╚Ťia instalat─â pe dispozitivul mobil. Pentru crearea contului po╚Ťi folosi adresa de job Facebook (accesezi butonul de Sign-in) sau adresa de email.

├Än cazul ├«n care utilizezi adresa de email, dup─â introducerea datelor necesare cre─ârii contului, trebuie s─â ape╚Öi butonul de Sign-up. Va fi necesar s─â creezi un nume de utilizator ╚Öi o parol─â. Po╚Ťi trece ulterior de la contul personal la unul de tip business, prin accesarea op╚Ťiunii Switch to Business Profile. Pe scurt, ai nevoie de un dispozitiv de pe care s─â po╚Ťi accesa aplica╚Ťia ╚Öi o serie de caracteristici extrem de importante ├«n proces: inspira╚Ťie, originalitate ╚Öi calitate ├«n con╚Ťinutul oferit pe pagina ta.

Din momentul ├«n care ai ├«n╚Ťeles esen╚Ťa post─ârilor ╚Öi ai creat un flux cursiv, deja trebuie s─â realizezi c─â ├«ncepi s─â ├«nregistrezi profit. ╚Üine cont de faptul c─â persoanele care te urm─âresc nu trebuie s─â r─âm├ón─â pasivi, ci s─â interac╚Ťioneze cu acel story Instagram pe care ├«l postezi periodic. Determin─â-╚Ťi urm─âritorii s─â comenteze post─ârile, s─â aprecieze con╚Ťinutul ╚Öi s─â ├«l partajeze pe paginile lor. ├Änainte de a crea con╚Ťinut este indicat s─â te hot─âr─â╚Öti asupra unui domeniu. Con╚Ťinutul haotic nu genereaz─â profit ╚Öi nici nu atrage mul╚Ťi urm─âritori. De exemplu, dac─â e╚Öti pasionat de mod─â, te po╚Ťi axa pe sectorul de Beauty & Fashion, iar dac─â e╚Öti o persoan─â dinamic─â ╚Öi amuzant─â, po╚Ťi alege domeniul Entertainment. Indiferent de domeniul ales, exist─â o regul─â important─â de care este indicat s─â ╚Ťii cont: genereaz─â doar Instagram content original. Te po╚Ťi inspira din diverse surse, dar similaritatea post─ârilor mai multor influenceri duce la pierderea de urm─âritori.

├Än momentul ├«n care ai atins num─ârul minim de urm─âtori necesar pentru a te afirma ca Instagram influencer, urm─âtorul pas const─â ├«n identificarea de sponsori. Po╚Ťi crea un email pe care s─â ├«l trimi╚Ťi companiilor cu care ai vrea s─â colaborezi sau s─â te ├«nscrii pe forumuri sau marketplace-uri ale influencerilor. Pentru a-╚Ťi crea un obiectiv de monetizare, ╚Ťine cont la c├ó╚Ťi urm─âtori faci bani pe Instagram (acesta va fi punctul de plecare ├«n procesul de monetizare) ╚Öi ulterior de pragurile dorite de urm─âritori sau de faim─â.

Cum faci bani din Instagram în 2021

Probabil c─â te ├«ntrebi cum fac bani din Instagram al╚Ťi influenceri. Dac─â vei studia pia╚Ťa, vei constata c─â exist─â nu una au dou─â metode care ├«╚Ťi arat─â cum s─â faci bani din Instagram, ci mai multe metode. Cele mai relevante ╚Öi mai populare metode utilizate pentru a genera profit pe Instagram sunt marketingul afiliat, post─ârile sponsorizate, v├ónzarea de produse ╚Öi servicii proprii ╚Öi v├ónzarea de fotografii. Afl─â mai multe detalii despre cum faci bani din Instagram ├«n 2021!

Câștigă bani pe Instagram din marketing afiliat

Marketingul afiliat este o metod─â u╚Öoar─â de c├ó╚Ötig pe Instagram. De╚Öi sun─â complicat, nu este deloc a╚Öa, pentru c─â de fapt marketingul afiliat se refer─â la promovarea anumitor produse ╚Öi ├«ncasarea unui comision din v├ónzarea lor. Comisionul este primit ├«n urma cump─âr─ârii produsului de c─âtre un client, prin accesarea unui link promovat de c─âtre tine. Dac─â te ├«ntrebi cum s─â faci bani pe Instagram din marketing afiliat, afl─â c─â po╚Ťi face acest lucru promov├ónd produse prin intermediul recenziilor, descrierii pe scurt a produselor printr-o postare sau prezentarea produsului prin intermediul unui clip video. Po╚Ťi redirec╚Ťiona urm─âritorii c─âtre site-ul propriu, dac─â acolo ai o descriere mai detaliat─â.

Pentru a ├«n╚Ťelege mai bine cum s─â faci bani pe Instagram utiliz├ónd aceast─â metod─â, proceseaz─â informa╚Ťiile noi pas cu pas. Etapele pe care le vei parcurge constau ├«n: afilierea la un brand, promovarea serviciilor sau produselor companiei respective, promovarea link-ului primit ╚Öi ├«ncasarea comisioanelor.

Cum faci bani din Instagram cu post─ârile sponsorizate

Post─ârile sponsorizate sunt o alt─â metod─â de c├ó╚Ötig. Dup─â ce ai ajuns s─â ai un Instagram profil consolidat ╚Öi cu mul╚Ťi urm─âritori, brand-urile cunoscute te vor contacta ├«n vederea promov─ârii produselor ╚Öi serviciilor lor. Av├ónd c├ó╚Ötigat─â ├«ncrederea urm─âtorilor, ├«i vei putea determina s─â aib─â ├«ncredere ╚Öi ├«n brandurile promovate.

Este important s─â promovezi produse ╚Öi/sau servicii pe care le-ai testat. ├Än schimbul promov─ârii vei fi r─âspl─âtit de c─âtre branduri cu produse gratuite, un cadou sau po╚Ťi fi pl─âtit. Este foarte important s─â promovezi produse care s─â se potriveasc─â publicului t─âu ╚Öi s─â r─âspund─â la nevoile urm─âritorilor. Aproximativ 70% din hashtag-urile de pe Instagram sunt utilizate pentru promovarea brandurilor. Cum faci bani din Instagram cu ajutorul post─ârilor sponsorizate? Urm├ónd trei pa╚Öi simpli: cre╚Öte-╚Ťi num─ârul de urm─âtori, promoveaz─â ╚Öi ├«ncaseaz─â.

Promovarea produselor și serviciilor proprii

Dar cum s─â faci bani pe Instagram promov├ónd propriile produse sau servicii? Promov├óndu-le pe pagina ta de Instagram, prin prezentarea lor ╚Öi prin poze clare ╚Öi de calitate (dac─â promovezi produse fizice). Pentru a cre╚Öte v├ónz─ârile, po╚Ťi face oferte speciale pentru urm─âritorii t─âi. ├Äns─â post─ârile de promovare a produselor sau serviciilor proprii trebuie s─â fie moderate, astfel ├«nc├ót s─â nu sufoci audien╚Ťa ÔÇô este recomandat ca una din cinci post─âri s─â aib─â caracter promo╚Ťional. Pentru a p─âstra publicul interesat, promoveaz─â ├«n mod creativ ╚Öi original. Po╚Ťi direc╚Ťiona urm─âritorii c─âtre magazinul t─âu online prin utilizarea func╚Ťiei ÔÇ×Cump─âra╚Ťi acumÔÇŁ. Po╚Ťi promova produse fizice (produse personalizate, print on demand), digitale (e-book, ilustra╚Ťii, jocuri, aplica╚Ťii) sau servicii.

Câștigă bani pe Instagram din vânzarea fotografiilor

V├ónzarea fotografiilor pe Instagram poate genera c├ó╚Ötiguri consistente, dac─â sunt creative ╚Öi originale. Pentru a face impresie, trebuie s─â fie diferite fa╚Ť─â de ce se g─âse╚Öte de obicei pe internet. Posteaz─â cele mai bune fotografii ╚Öi promoveaz─â-╚Ťi portofoliul prin distribuirea unui link poten╚Ťialilor clien╚Ťi. Dac─â ai o pagin─â de business, publicarea datelor de contact va facilita comunicarea ├«ntre tine ╚Öi clien╚Ťii interesa╚Ťi. Instagram Shops este func╚Ťia care te ajut─â s─â creezi un magazin propriu ╚Öi s─â vinzi direct clien╚Ťilor produsele ╚Öi serviciile tale.

Cum să faci bani din Instagram utilizând IGTV

Ce este IGTV? IGTV este de fapt versiunea TV a Instagramului. Aceast─â op╚Ťiune a fost creat─â a urmare a dinamismului pie╚Ťei de online marketing de pe re╚Ťelele sociale. Prin intermediul s─âu, un Instagram influencer poate ajunge u╚Öor la urm─âritorii s─âi.

GTV este o platformă video prin intermediul căreia este promovat Instagram content lung (long form), în special clipuri video în format vertical. Având în vedere faptul că numărul persoanelor care preferă mediul online în locul clasicului televizor este într-o continuă creștere, platforma este din ce în ce mai populară pe zi ce trece, iar utilizatorii care postează IG story sunt numeroși.

Po╚Ťi viziona un IG story prin intermediul aplica╚Ťiei IGTV sau din butonul afi╚Öat ├«n partea dreapt─â sus a aplica╚Ťiei Instagram. De fiecare dat─â c├ónd un IG story va fi publicat de c─âtre o persoan─â pe care o urm─âre╚Öti, vei primi o notificare ├«n profilul t─âu. Orice persoan─â care are un Instagram profil poate utiliza aceast─â platform─â ╚Öi va putea crea un story Instagram TV.

Pentru a face prima postare pe platforma video, apas─â pe butonul din partea dreapt─â de sus a paginii. Dup─â selectarea categoriei de interes, nu-╚Ťi r─âm├óne dec├ót s─â ├«ncarci clipul video. Creatorii de con╚Ťinut care utilizeaz─â IGTV sunt pl─âti╚Ťi direct de c─âtre Instagram pentru clipurile ├«nc─ârcate aici. Pentru a avea pe IGTV Instagram content monetizat, trebuie s─â respec╚Ťi anumite reguli, precum faptul c─â nu ai voie s─â folose╚Öti un limbaj licen╚Ťios ╚Öi videoclipurile trebuie s─â fie filmate vertical.

Cum faci bani din Instagram story

Pentru a prinde la public ╚Öi a atrage noi urm─âritori, un story Instagram trebuie s─â respecte o serie de factori cheie. Distribuirea pove╚Ötilor live ├«n momentele cruciale ale zilei este un prim factor. Transmisiunile live din spatele afacerilor sau din atelierele de lucru au priz─â la public ╚Öi genereaz─â o cre╚Ötere a v├ónz─ârilor. Alte elemente precum relatarea istoricului afacerii, p─ârerile clien╚Ťilor, eviden╚Ťierea produselor ├«n pove╚Öti, tutorialele de utilizare, sunt elemente strategice ├«n cre╚Öterea v├ónz─ârilor.

Abordeaz─â un stil interactiv ├«n pove╚Ötile tale ╚Öi intr─â live c├ót de des po╚Ťi face acest lucru.
Utilizarea stickerelor cu num─âr─âtoare invers─â pot spori interactivitatea post─ârii; astfel, urm─âritorii t─âi vor sta ├«n suspans p├ón─â la momentul surpriz─â al pove╚Ötii. ╚śi utilizarea stickerelor cu ├«ntreb─âri sau cu sondaj sunt metode utile pentru a p─âstra activ publicul ÔÇô utilizeaz─â aceste stickere ╚Öi ofer─â r─âspunsurile sau rezultatele ├«n viitoarele pove╚Öti. ├Äncurajarea publicului s─â ofere feedback este o metod─â care d─â mereu rezultate ÔÇô nu ezita s─â o folose╚Öti.

C├ót po╚Ťi c├ó╚Ötiga din Instagram

Dup─â ce ai aflat cum faci bani pe Instagram, a venit momentul s─â afli ╚Öi c├ót po╚Ťi c├ó╚Ötiga. Pentru a deveni un Instagram influencer, trebuie mai ├«nt├ói s─â ╚Ötii de la c├ó╚Ťi urm─âritori faci bani pe Instagram. R─âspunsul este 1.000 de urm─âritori. Dac─â e╚Öti la ├«nceputul ascensiunii ╚Öi nu ai foarte mult─â influen╚Ť─â, c├ó╚Ötigurile tale vor fi ├«n medie de 800 – 1.200 ron pe postare (medie realizat─â ├«n urma unui studiu la nivel global).

C├ó╚Ötigurile realizate pe Instagram depind de timpul alocat promov─ârilor ╚Öi post─ârilor, num─ârul de story Instagram, num─ârul de metode utilizate ├«n vederea monetiz─ârii ╚Öi de dimensiunea comunit─â╚Ťii de urm─âritori. ├Äns─â, iat─â c├óteva c├ó╚Ötiguri medii ├«n func╚Ťie de num─ârul de urm─âritori:

  • ├«ntre 1.000 ╚Öi 9.999 de urm─âritori, po╚Ťi fi pl─âtit cu sume cuprinse ├«ntre 25 ╚Öi 100 $ pe postare;
  • ├«ntre 10.000 ╚Öi 30.000 de urm─âritori, po╚Ťi fi pl─âtit cu sume cuprinse ├«ntre 100 ╚Öi 200 $ pe postare (├«n cazul ├«n care ai aproximativ 1000-3000 de like-uri pe postare; cu c├ót ai mai multe, cu at├ót mai mult cre╚Öte pre╚Ťul);
  • ├«ntre 30.000 ╚Öi 100.000 de de urm─âritori, media de plat─â variaz─â ├«ntre 100 ╚Öi 400 $;
  • ├«ntre 300.000 ╚Öi 400.000 de de urm─âritori, media de plat─â depinde de frecven╚Ťa post─ârilor ÔÇô pentru o singur─â postare pe lun─â po╚Ťi primi chiar ╚Öi 400 – 500 $ ╚Öi pentru 2 sau 3 post─âri pe lun─â po╚Ťi primi ├«ntre 200 ╚Öi 300 $;
  • ├«ntre 400.000 ╚Öi 1 milion de urm─âritori, prime╚Öti aproximativ 500 ÔÇô 600 $ pe postare, dar pre╚Ťurile cresc ├«n raport cu popularitatea.
    A╚Öadar, combin─â metodele de monetizare, cerceteaz─â pia╚Ťa ╚Öi vezi cum fac bani din Instagram al╚Ťi influencerii ╚Öi cre╚Öte-╚Ťi comunitatea.

De la c├ó╚Ťi urm─âritori faci bani pe Instagram

De╚Öi nu este neap─ârat relevant la c├ó╚Ťi urm─âritori faci bani pe Instagram, deoarece este indicat s─â adop╚Ťi un comportament benefic ╚Öi adaptat c├ó╚Ötigului ├«nc─â de la ├«nceput, totu╚Öi un num─âr minim ar fi de 1.000 de urm─âritori, ╚Öi ideal ar fi de 5.000 ÔÇô 10.000 de urm─âritori (dac─â vrei s─â devii faimos).

Av├ónd ├«n vedere faptul c─â no╚Ťiunea de bani are valori diferite la nivelul fiec─ârui individ ├«n parte, aspectul care face referire la c├ó╚Ťi urm─âritori faci bani pe Instagram este perceput diferit ╚Öi poate influen╚Ťa implicarea ta ├«n strategiile despre cum s─â faci bani pe Instagram. De exemplu, dac─â monetizarea minim─â ├«╚Ťi aduce satisfac╚Ťie, atunci te vei mul╚Ťumi cu un num─âr mic de urm─âritori, mai ales dac─â nu vrei s─â devii un Instagram influencer cu norm─â ├«ntreag─â.
Începi să monetizezi de la 1.000 de urmăritori, însă depinde doar de tine unde vei ajunge.

Cum s─â ├«╚Ťi cre╚Öti num─ârul de urm─âritori

Pentru a avea succes pe Instagram trebuie s─â g├ónde╚Öti ├«n perspectiv─â ├«nc─â de la ├«nceput. De aceea, este crucial s─â ai ├«n vedere cre╚Öterea num─ârului de urm─âritori. Punctul de start spre succes trebuie privit ca fiind punctul de la c├ó╚Ťi urm─âritori faci bani pe Instagram. A╚Öadar, atingerea pragului de 1.000 de urm─âritorii ar trebui s─â fie considerat un fel de antrenament ╚Öi o ocazie de a te perfec╚Ťiona.

├Än vederea cre╚Öterii num─ârului de utilizatori, po╚Ťi adopta o serie de m─âsuri prin care s─â atingi pragul ╚Ťintit. Crearea unei biografii solide care s─â cuprind─â un ÔÇ×call to actionÔÇŁ, care la r├óndul s─âu s─â trimit─â audien╚Ťa c─âtre diverse oferte. Utilizarea emoji-urilor spore╚Öte aten╚Ťia urm─âritorilor ╚Öi poate genera ╚Öi v├ónz─âri sau click-uri pe site-ul t─âu, de aceea este bine s─â ├«i utilizezi ├«n sintagma de ÔÇ×call to actionÔÇŁ.

Hashtag-urile sunt un element care vin ├«n sprijinul catalog─ârii con╚Ťinutului furnizat ╚Öi eviden╚Ťierea sa ├«n c─âut─ârile utilizatorilor. Un num─âr excesiv de hashtag-uri poate duce la excluderea post─ârii tale. Num─ârul ideal de hashtag-uri recomandat s─â fie utilizat ├«ntr-o postare este de minim 5 ╚Öi maxim 20. Utilizeaz─â ├«n post─ârile tale hashtag-uri populare. Trebuie s─â fii atent/─â ╚Öi la lungimea post─ârilor ÔÇô num─ârul ideal de caractere care ar trebui folosit este de 125.

Calitatea pozelor distribuite pe pagină trebuie să fie extrem de bună. Pentru a respecta acest criteriu, asigură-te că sunt clare și utilizează filtre pentru ele. Cele mai populare filtre utilizate în procesarea fotografiilor sunt Clarendon, Juno și Gingham (furnizate de Canva). Așa vei primi mai multe like-uri, și implicit va crește și numărul de urmăritori. În postarea pozelor pe pagină, concentrează-te pe calitate, nu pe cantitate.

Discu╚Ťiile purtate cu audien╚Ťa ta trebuie s─â fie deschise ╚Öi diversificate. ├Än acest sens, organizeaz─â sesiuni de ├«ntreb─âri ╚Öi r─âspunsuri, cere feedback ╚Öi utilizeaz─â sondaje. Axeaz─â-te pe nevoile urm─âritorilor t─âi ╚Öi apreciaz─â feedback-ul primit. Post─ârile trebuie realizate ╚Öi urcate pe pagin─â periodic ╚Öi ├«n momentele potrivite ale zilei ÔÇô conform studiilor de pia╚Ť─â, este indicat s─â postezi o dat─â sau de dou─â ori pe zi, cel mai bine ├«ntre orele 17 ╚Öi 2.

Un alt sfat este s─â evi╚Ťi s─â cumperi urm─âritori ÔÇô de╚Öi este o practic─â des ├«nt├ólnit─â, ├«╚Ťi scade credibilitatea. Oamenii apreciaz─â succesul real, nu aparen╚Ťele. Fii tu ├«nsu╚Ťi / ├«ns─â╚Ťi, creeaz─â-╚Ťi un profil complet ╚Öi axat pe singur─â ni╚Ö─â ╚Öi vei ├«nt├ólni cu siguran╚Ť─â succesul.

Concluzii

Instagram este o metod─â de monetizare aleas─â din ce ├«n ce mai mult de utilizatorii internetului, ├«n special de genera╚Ťiile tinere. Fiind la baz─â o platform─â de socializare, Instagram s-a dezvoltat ├«n timp ╚Öi a devenit un instrument eficient ├«n promovarea afacerilor de tip ecommerce ╚Öi ├«n generarea unei noi meserii, cea de Instagram influencer. Bazat─â pe comunicare, transmisiuni live, elemente de vizual ╚Öi promovare, platforma poate genera c├ó╚Ötiguri destul de mari, ├«n func╚Ťie de dedicarea ╚Öi pasiunea fiec─âruia.

Exist─â mul╚Ťi influenceri care acumuleaz─â c├ó╚Ötiguri colosale ╚Öi au contracte ├«ncheiate cu branduri de succes din lumea afacerilor. ├Äns─â, po╚Ťi face bani pe Instagram dac─â nu ai un num─âr mare de urm─âritori, la fel cum ai face bani din Tik Tok? R─âspunsul este da. ├Än cazul ├«n care nu vrei s─â faci carier─â pe aceast─â platform─â, po╚Ťi fi un influencer mai mic, adic─â un micro – influencer. Cu o audien╚Ť─â de 1.000 – 1.500 de urm─âritori, po╚Ťi genera profituri cuprinse ├«ntre 25 ╚Öi 50 $ pe postare, ├«ns─â c├ó╚Ötigurile variaz─â ├«n func╚Ťie de interac╚Ťiunea cu publicul (dac─â post─ârile tale captiveaz─â audien╚Ťa ╚Öi dac─â sunt generate v├ónz─âri). Ideal ar fi s─â ├«╚Ťi cre╚Öti num─ârul de urm─âritori treptat, prin furnizarea post─ârilor calitative. Tot ce ai nevoie const─â ├«n curaj, originalitate ╚Öi ini╚Ťiativ─â.

Instagram este ├«n prezent una dintre cele mai populare metode de generare a c├ó╚Ötigurilor. Dac─â e╚Öti o persoan─â creativ─â, deschis─â ╚Öi sigur─â pe sine, nu ezita ╚Öi f─â bani din pasiunea ta. Creeaz─â-╚Ťi propriul cont pe Instagram ╚Öi ├«ncepe s─â construie╚Öti o audien╚Ť─â inspirat─â de c─âtre tine!

takeaway angajare - acte necesare

Cum s─â faci bani prin Takeaway

Industria de delivery s-a dezvoltat masiv ├«n ultimii ani, cererea devenind din…
FBmirelaF - decembrie 7, 2021
locuri de munca Germania

Oportunit─â╚Ťi de munc─â ├«n Germania

Dimensiunea c├ó╚Ötigurilor lunare este important─â pentru to╚Ťi, iar imposibilitatea atingerii unui nivel…
FBmirelaF - decembrie 7, 2021
Steve Jobs apple fondator

Povestea de succes a lui Steve Jobs, fondator Apple

Cunoscut ca ╚Öi fondator Apple, Steve Jobs a r─âmas ├«n istorie ca…
FBmirelaF - decembrie 6, 2021